Wednesday, April 04, 2012

Naomi och Elys kyssförbudslista

Utläst 120403: Naomi & Elys kyssförbudslista av Rachel Cohn och David Levithan

Nu har jag överdoserat Levithanböcker och läst tre stycken på kort tid. Den här boken är komplicerad med för många personer för att man ska förstå sig på alla. Jag tycker bättre om Nick och Noras oändliga låtlista och Dash och Lilys utmaningsbok där Cohn och Levithan skrivit vartannat kapitel med en tjej och en kille som huvudpersoner. Den här boken är inte dålig, bara sämre än de brukar vara när de skriver tillsammans, de två.

Naomi och Ely är nära vänner, bor i samma hus och ska alltid hålla ihop. Det är bara det att Naomi vill vara tillsammans med Ely men han är homosexuell. Ely har två mammor och den ena har vänstrat med Naomis pappa. Hennes föräldrar skilde sig efter det, men hans mammor fortsätter att leva ihop. För att det inte ska bli några svartsjukedraman mellan Naomi och Ely har de en kyssförbudslista med personer de alltså inte får hångla med. När Naomi är tillsammans med Bruce den andre blir det problem.

2 comments:

Issa said...

Tackar för boken, det gick undan. hoppas få iväg din i morgon. Ursäkta att de tar sån tid. Det är på g. Kommer inte lura dig;)

Ylva said...

Issa. Det är ingen brådska. Nu när det är påsk får man räkna med några dagar utan post. Jag tror inte att du tänker lura mig.