Tuesday, June 28, 2022

Det lilla kaféet i Köpenhamn

 Utläst 220627: Det lilla kaféet i Köpenhamn av Julie Caplin

Jag hade aldrig hört talas om författaren innan men tycker om mysiga böcker om små caféer som Det lilla bageriet på strandpromenaden och alla andra böcker av Jenny Colgan. Dessutom är det kul med en engelsk bok om Köpenhamn. Caplin har själv arbetat med PR och rest runt i världen innan hon blev författare. Det har kommit sju böcker till i en serie med romantic escapes och jag hoppas att de blir översatta för det här är trevlig läsning. Även fast man vet hur det ska gå är det många problem som ska lösas på vägen dit. 

Kate har arbetat sig uppåt och jobbar på en av Londons bästa PR-byråer. Hon väntar på en befordran men drömmarna slås i spillror när hennes pojkvän får platsen i stället. Hon visste inte ens att han hade ansökt om den och känner sig djupt sviken. Hon gör slut och tar ett omöjligt uppdrag för att komma bort ett tag. Ett danskt företag vill ha PR för ett nytt varuhus som ska byggas i London. Det bygger på dansk hygge och Kate får åka till Köpenhamn med sex journalister för att uppleva atmosfären och den danska folksjälen på riktigt i fem dagar. Det blir en kaotisk men underbar resa där mycket hinner hända. 


Det lilla kaféet i Köpenhamn - Julie Caplin - Bok (9789189359192) | Bokus

2 comments:

Hanneles bokparadis said...

når vi var riktigt unga fick min… inte ens pojkvän… ett uppdrag på Chalmers som jag ville ha… men det slutade lyckligt ändå 😍

Ylva said...

Men oj, vad bra att det slutade lyckligt! <3