Tuesday, November 26, 2013

Den blinde taxichauffören

Utläst 131126: Den blinde taxichauffören av Pelle Olsson

Jag har hört Pelle berätta bland annat på Berättarfestivalen och på bokmässan i Växjö i lördags och han är alltid rolig att höra. Här har han skrivit fem små berättelser i en bok för LL-förlaget. Jag känner igen hans drastiska och humoristiska stil och kan se honom framför mig, gestikulerandes och grimaserandes. Jag hoppas att den här boken ska hitta läsare bland sådana som har svårt att läsa av olika anledningar.

Sjuksköterskan Göran tar taxi för att hinna med alla sjukbesök men det visar sig att chauffören är blind så att han måste säga åt honom vad han ska göra...

Dagmar är mamma till Janne som är student och bor i en villa ihop med sex andra studenter. En dag hälsar hon på i kollektivet och det är så trevligt så att hon inte vill åka hem igen.

Peter och Kerstin har tre döttrar, tvillingarna som är sex år och en treåring. Samt en katt som heter Simon. De är överens om tre saker vad gäller barnuppfostran: barnen ska inte titta på otäcka TV-program, de får bara äta godsaker på lördagar och tant Fleischman i samma hus får inte vara barnvakt.

Anders träffade Monica och blev förälskad när han var 21 år. Men Monica bodde i Österrike och var inte kär i honom. De brevväxlade och hon skrev hela tiden om alla män hon träffade.

Bertil är 60 år och tokig i att springa. Men hur fort han än springer är det alltid en äldre man som springer fortare.

Den blinde taxichauffören
http://www.adlibris.com/se/bok/den-blinde-taxichaufforen-9789170534331

No comments: