Tuesday, May 04, 2021

Nu och för alltid, Lara Jean

 Utläst 210503: Nu och för alltid, Lara Jean av Jenny Han


Jenny Han säger själv i tacket att hon inte trodde att det skulle bli någon mer bok om Lara Jean och kanske skulle hon ha stoppat med två, för den här tycker jag inte är lika bra som de andra. Det är en trevlig trilogi för unga tjejer, men i den här delen har Lara Jean fått Peter, världens mest fantastiske kille, och jag tycker inte att det blir särskilt spännande. Det blir helt enkelt för tjejigt och utseendefixerat med alla vackra människor, bakning, kläder, hårflätning, scrapbooking... Lara Jean är fruktansvärt präktig och det känns nästan otroligt att Peter, som är en populär lacrossespelare och som alla gillar, som varit ihop med snygga Genevive och haft sex med henne, är ihop med Lara Jean och väntar med att ha sex med henne fast de är arton. Det blir lite för gulligt. 


En sak som är intressant är funderingarna på vilken skola man ska söka till. Man får en inblick i hur viktigt det är med college i USA och hur ungdomar slits mellan vad de verkligen vill göra och var deras kompisar ska gå. Att välja skola vet jag en del om; på gymnasiet hade jag tur att humanist, samhäll och ekonom var sammanslagna första året för då fick jag fortsätta i samma klass som min bästa kompis, efter gymnasiet flyttade jag till Malung med min kille och jag gick på folkhögskolan men han kom inte in, efter ett år sedan på folkhögskolan i Stöllet sökte jag in på en tredje folkhögskola där min dåvarande kille skulle gå men sedan träffade han en annan tjej och då valde jag att inte gå där. 


Lara Jean är lycklig och känner att hon är på helt rätt plats i livet; hon är tillsammans med underbare Peter, de går sista året på high school, de planerar skolbal och Lara Jeans pappas bröllop. Planen är att Peter och Lara Jean ska börja på UVA college som inte ligger så långt hemifrån så hon ska kunna åka hem till pappa och lillasyster Kitty när hon vill. Så enkelt blir det inte utan Lara Jean får saker att fundera över. Nu och för alltid, Lara Jean - Jenny Han - inbunden (9789187879418) | Adlibris Bokhandel

2 comments:

Hanneles bokparadis said...

Svägerskan sökte in på samma skola i USA där killen hon träffade i Tyskland gick... det var för drygt trettio år sedan, efter några år i USA så flyttade de till Sverige, födde barn och sånt (våra barns amerikanska kusiner)

Ylva said...

Det var ju ändå en historia med lyckligt slut!