Wednesday, June 17, 2015

Onanisterna

Utläst 150617: Onanisterna av Patrik Lundberg

Det är så synd att den här fantastiska boken har en så omöjlig titel! Det är säkert tänkt att den ska locka till läsning, men jag skulle inte ha läst den om det inte vore för att jag tyckte så mycket om Lundbergs debut, den självbiografiska Gul utanpå. I en intervju med författaren kan man läsa att han först hade tänkt att den skulle handla om några killar som bara tänkte på snusk men att den växte till något större.

https://www.adlibris.com/se/kampanj/onanisterna

Kim och Simon har gått ut gymnasiet men eftersom de inte brydde sig så mycket om skolan hamnar de på komvux redan hösten efter. De blir chockade när de inser att de är de enda som är under 25 på utbildningen. Kim börjar dela ut tidningar på nätterna. Han fortsätter att umgås med sina gamla fotbollskompisar men träffar även Robin, en kille som visar honom att det finns annat än fotboll, pizza och fylla. Kim har drömmar om att bli journalist men det är inte så lätt när man bor i lilla Sölvesborg och inte har de rätta kontakterna.


Onanisterna
https://www.adlibris.com/se/bok/onanisterna-9789129691658

2 comments:

klok som en bok said...

Hihi, en sån här titel är ju svår att inte reagera på, kan ju vara antingen avskräckande eller lockande. Själv blir jag nog mest avskräckt, tyckte det var ganska mycket onani redan i Gul utanpå.

Ylva said...

Klok. Som skolbibliotekarie kommer jag att ha väldigt svårt att säga det ordet... Lockar säkert ungdomar, men det är synd om den avskräcker för den är så himla bra och värd läsare i olika åldrar.