Monday, June 02, 2014

Man får aldrig veta allt

Utläst 140530: Man får aldrig veta allt av Peter Pohl

Det här är en nyutkommen fristående fortsättning på Man kan inte säga allt som kom redan 1999 som jag läste när den var ny. Det var en skrämmande bok som jag minns att jag tyckte var skickligt berättad om det svåra ämnet tolvåring som blir mördad i samband med sexuell fotografering. I den nya boken följer vi den mördade Sussys storebror Fredde, som tillsammans med sin kompis Jocke har genomfört detektivarbete för att få veta vad som hände med Sussy. Det är Jocke som är berättarröst och som försöker hjälpa sin vän. Jag tycker att boken är bra och, som alltid när det gäller Pohl, välskriven men trots att det handlar mycket om att det verkliga livet inte är som en bok där allt blir uppklarat och slutar lyckligt blir jag besviken när jag inte får veta saker! Pohl lämnar mig med alldeles för många frågor som åtminstone läsarna kunde få veta.

Jocke vet inte vad han ska göra när hans bäste vän Fredde fortfarande ett år efter mordet på sin lillasyster är deprimerad och inte bryr sig om handbollen eller något annat. Pappan föreslår att de ska ge sig ut på en cykelsemester i ett par veckor. Först protesterar Fredde, men till sist går han med på det och de två sextonåringarna ger sig iväg. De tar inte med sig varken dator eller mobil så de är helt utlämnade åt varandra. En kväll får de övernatta i ett gammalt skumt hus och det börjar hända otrevliga saker. De mystiska männen i huset kanske har en koppling till Sussys död.

Man får aldrig veta allt
http://www.adlibris.com/se/bok/man-far-aldrig-veta-allt-9789175750040

3 comments:

znogge said...

Den tror jag bestämt att jag måste läsa! Tack för tipset.

Fru E said...

Kanske kommer det ännu en uppföljare så småningom? Alla tycks hylla Peter Pohl. Jag försökte en gång med Anna-boken men fastnade inte.

Ylva said...

Znogge. Läs den första och se vad du tycker först.

Fru E. Jag har gillat allt jag läst av honom utom "Nu heter jag Nirak" som var gubbsjuk.