Monday, November 28, 2011

Mirakel

Utläst 111127: Mirakel av Renate Nedregård

Det här är en norsk ungdomsbok och jag tycker att det är kul att den utspelas i Norge, även fast man inte märker så stora skillnader mot Sverige. Det är nästan löjligt så lika Idol är i de båda länderna; ett exempel är när en jurymedlem utbrister "Du gör låten till din egen, du har en otrolig charm, du ser fantastisk ut - DU HAR GÅTT VIDARE!". Precis så låter det ju i svenska Idol. Nedregård är journalist och har jobbat på TV så TV-världen är välbekant för henne. Över huvud taget känns hela historien aktuell och äkta. Jag gillar det snabba och lättlästa språket och att det växlar mellan nutid, när Rakel är 21 och världsstjärna, och tidigare när hon var 17 och medlem i den kristna ungdomskören.

Rakel och vännerna Lena och Stine är med i kyrkokören Ten Sing. Stine tänker söka till Idoluttagningen och de andra tjejerna stöttar henne såklart. Vad Rakel inte vet är att TV vill ha med henne. Plötsligt kommer ett TV-team inrusande under en repetition när Rakel sjunger solo. Hon vet inte ens om hon vill vara med i programmet men provsjunger för juryn och alla är lyriska. Ska hon stanna kvar i kören eller lämna sitt trygga Bergen för att bli kändis?

2 comments:

Hanneles bokparadis said...

jag var en gång med som publik på en inspelning i Sverige, men programmet skulle sänds i Norge, minns inte namnet, något familjeprogram.

Ylva said...

Hannele. Det låter kul. Jag blev starstruck när jag var på studiebesök på TV-huset på högstadiet. De spelade in julkalendern och jag fick Inga Gills autograf.