Tuesday, November 01, 2011

Beatles

Utläst 111101: Beatles av Lars Saabye Christensen

Jag har läst en bok på norska på 733 sidor! Det stora för mig är inte att läsa norska, för jag läser hellre norska och danska än engelska, utan att jag tycker bäst om böcker under 400 sidor. Jag har för dåligt minne för att hålla reda på handlingen i längre alster samt att jag tycker det blir för långt. Den här boken är bra, men kunde gott varit i två delar. Det är en fin uppväxthistoria och måste vara kul att läsa för dem som minns 60- och 70-talet.

Boken utspelas i Oslo från 1965 till 1972 och vi får följa de fyra killarna Kim, Ola, Seb och Gunnar tills de är tjugo år. Kim är huvudpersonen. De är alla Beatlesfans och varje gång det kommer en ny Beatlesplatta är en högtidsstund. Killarna bestämmer sig för att själva starta ett band; The Snafus, men det går inte som de tänkt sig.

7 comments:

Bai said...

Denne har "alle" lese, men eg klarer ikkje komme forbi side 250. Eg veit ikkje heilt kva som er gale med meg...

Hanneles bokparadis said...

oj, det var mycket Beatles, jag har ju många minnen från den tiden...

Boktokig Eva Boström said...

Wow! Du är duktig du!!!

Boktokig Eva Boström said...

Hej! Jag har en award till dig på min blogg!
http://boktokig.blogspot.com/

Ylva said...

Bai. Jag förstår dig. Det är faktiskt märkligt att den blivit så väldigt populär med tanke på längden.

Hannele. Du borde nog läsa den då.

Boktokig. Tack och tack igen!

Bai said...

Eg har litt inntrykk av at Lars Saabye Christensen er ein slik forfattar ein enten elskar eller hatar. Eg har aldri møtt nokon som seier at dei synest bøkene hans er "greie nok". Og sjølv slit eg veldig med å få tak i han. Eg har prøvd å lese både Halvbroren og Gutten som ville være en av gutta også. Og eg har jo komme meg gjennom dei, men eg opplever ikkje at eg kjem på innsida av karakterane hans, slik eg må for å like store episke romanar.

Ylva said...

Bai. Jag är i så fall en sådan sällsynt person som tycker att böckerna är okej men inte så fantastiska som "alla" tycker. Jag har inte orkat läsa Halvbrodern just därför att den också är så fruktansvärt tjock.