Friday, November 27, 2015

Ja jag har mens, hurså?

Utläst 151126: Ja jag har mens, hurså? av Clara Henry

Jag tyckte att det var roligt första gången jag fick se Clara som dök upp i samband med melodifestivalen eftersom min man heter Karl-Henry och vi tänkte att det här är den kvinnliga varianten av namnet. Sedan har jag inte följt henne men har förstått att hon är stor på youtube och jag lyssnade på hennes sommarprat som var bra och också handlade mycket om mens. Det är så väldigt modigt av en ung tjej att plocka upp det här ämnet!  Clara är bara 21 år och jag som är 41 pratar fortfarande helst inte om mens. Dessutom är hon rolig och det är minsann inte dåligt i en bok på närmare 200 sidor som handlar om mens som mest bara är jobbigt.

Den här boken skulle jag ha behövt läsa när jag var elva och fick första mensen, fast jag hade säkert inte vågat låna den. Det är, som Clara själv säger, möjligt att googla nu för tiden men svårt att veta vad som är sant så den här boken är jätteviktig för unga, både tjejer och killar och man kan även läsa den med behållning som vuxen. Mycket bra och viktig bok med både humor och blodigt (förlåt, jag var tvungen!) allvar.

Ja jag har mens, hurså?
http://www.adlibris.com/se/bok/ja-jag-har-mens-hursa-9789137145549

4 comments:

klok som en bok said...

Den här hade jag tänkt låna när jag först hörde talas om den men den fanns inte på mitt bibliotek så jag får vänta på att de ska köpa in den.

Ylva said...

Jag lånade den på vårt kommunbibliotek och har beställt den till gymnasiet där den också passar.

tant Hanneles bokparadis said...

(jag fick en liten broschyr i skolan som givits ut av tillverkade av bindor, typ 1968)

Ylva said...

Hannele. Jag läste det mesta i Kamratposten.