Sunday, March 16, 2014

Saker vi kunde berätta

Utläst 140316: Saker vi kunde berätta av Tony Parsons

Jag har tyckt om det jag har läst tidigare av Parsons och var nyfiken på denna som handlar mycket om musik och London 1977. Det är lite före min tid (jag är född 1974 och lyssnar fortfarande på musik från slutet av 80-talet) och det är mycket name dropping, ofta namn jag aldrig har hört, men jag är fascinerad även av de kändisbeskrivningarna. Englandsskildringar är alltid trevligt och Parsons är själv en erfaren musikjournalist. Ibland har jag svårt att hålla isär de tre huvudpersonerna, men han väver ihop berättelserna om musikjournalisterna så att jag hänger med någorlunda ändå.

Terry har intervjuat rockstjärnan Dag Wood och lärt känna honom lite privat. Han vill gärna låta sin flickvän Misty träffa honom men räknar inte med att Dag ska stöta på henne.

Ray är sjutton år men hänger inte med i den nya punken. Han vill inte klippa sig och sluta med utsvängda byxor. När han får en chans att intervjua John Lennon ser han att det kan rädda hans jobb. Det gäller bara att få tag i John som ryktas vara i London.

Leon försöker gömma sig för gänget Dagenham Dogs som vill misshandla honom för att han skrivit nedlåtande om dem i tidningen.

Saker vi kunde berätta
http://www.adlibris.com/se/bok/saker-vi-kunde-beratta-9789185625369

2 comments:

Hanneles bokparadis said...

kanske något för mej

Ylva said...

Hannele. Om du som jag gillar England, musik och nostalgi.