Wednesday, July 03, 2013

En nypa salt

Utläst 130702: En nypa salt av Maria Goodin

Det här är en lite annorlunda bok av engelska Goodin och jag gillar den. Det blev lite tilt i mitt huvud när jag parallell-läste den med Oväntat besök på Star Street som också innehåller en charmig trädgårdsmästare, men jag får skylla mig själv när jag inte kan hålla isär böcker. Det här är hennes debutroman och jag hoppas på mer.

Meg växer upp med sin ensamstående mamma som är väldigt speciell. Hon odlar spagetti i blomlådorna och försöker fånga älvor i mjölkflaskor. Meg vet inte varför de är så isolerade och när hon som 21-åring flyttar hem för att ta hand om sin sjuka mamma har hon fortfarande inget umgänge. Meg och hennes prydlige pojkvän Mark blir trötta på alla mammans historier och undrar varför hon hittar på en massa saker och hur det egentligen var med Megs pappa och uppväxt. Trädgårdsmästaren Ewan hjälper mamman men Meg tycker att han tar för mycket plats i mammans trädgård och liv.

En nypa salt
http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=919798034X

3 comments:

Hanneles bokparadis said...

verkar vara en mysig bok

Anonymous said...

Den där funderade jag många gånger på att låna hem på biblioteket men av någon anledning blev den alltid kvar till förmån för någon annan, tror det var omslaget som avskräckte mig lite.

Ylva said...

Hannele. Ja, fast den är lite sorglig också.

Bokfrossa. Lustigt, omslaget lockar mig.