Saturday, August 04, 2012

En halv gul sol

Utläst 120803: En halv gul sol av Chimamanda Ngozi Adichie

Jag tyckte väldigt mycket om Lila hibiscus och Det där som nästan kväver dig av Adichie men har varit lite rädd för den här eftersom den är nästan 700 sidor lång. Nu när jag är långledig har den ingått i projektet läsa tjocka böcker och som jag förväntat mig är den helt fantastisk! Det enda jag har att invända är att det är förvirrande med hopp i tiden, men att den är lång stör mig inte förutom att den var tung att hålla i hängmattan.  Adichie är född 1977, vilket jag tycker är ganska ungt, och har redan hunnit skapa sig en egen stil.

Olanna och Kainene är tvillingar men så olika som ett par syskon kan bli. Olanna är mycket vacker och behaglig och blir vän med alla, medan Kainene är hård och väljer att bli affärskvinna liksom deras far. Kainene möter engelsmannen Richard som blir förälskad i henne och de går in i ett förhållande men Kainene låter honom aldrig styra henne. Olanna flyttar ihop med sin kärlek Odenigbo som är politiskt engagerad. När det blir krig i Nigeria blir det svårt även för de rika och det händer saker som sliter mycket på systrarnas band till varandra.

3 comments:

mimmimarie said...

Jag har väntat med den av samma anledning som du, ligger även här och dammar, men snart.

Marie said...

Vad roligt. Jag har precis börjat på den efter att ha avslutat Lila hibiskus som jag gillade. Ser fram emot trevlig läsning.

Ylva said...

Mimmi. Ja, vi har ju ett motstånd mot tjocka böcker, men till exempel denna är läsvärd.

Marie. Hoppas du tycker lika mycket om den som jag gjorde!