Sunday, January 08, 2012

Arseniktornet

Utläst 120107: Arseniktornet av Anne B. Ragde

Nu är jag igång igen och har kommit ur stimmet med halvtråkiga böcker! Det märktes direkt när jag började på denna att den lovade gott och jag känner igen Ragdes språk, som jag tycker så mycket om, från trilogin som började med Berlinerpopplarna. Den här liknar historien om Neshov på det sättet att det också är en släktkrönika, men är olik genom att den inte alls har samma humor.

Thereses mormor Amalie i Köpenhamn har dött och hennes mamma Ruby jublar av glädje. Vi får följa Amalies liv från början och får veta varför hon blev som hon blev. Therese har alltid tyckt om henne och varit mormors "egen söde Therese" men hennes mamma och morbror hatade sin mamma. Amalie skulle fortsatt att uppträda med teatersällskapet som hon älskade om hon inte hade blivit gravid och man förstår att hon blev bitter när livet inte blev som hon hoppats.

7 comments:

mimmimarie said...

Den här vill jag också läsa.

Ylva said...

Mimmimarie. Om du har läst Berlinerpopplarnaserien och gillat så tycker du om denna också.

Hanneles bokparadis said...

Tack för tipset!

Ylva said...

Hannele. Varsågod! :-)

Hanneles bokparadis said...

(synd om du bara läst Röda rummet, urtråkig, det är som att läsa hundra år gammalt Hänt-i-veckan om gamla gubbar... Strindberg är bra på att beskriva människor)

Ylva said...

Hannele. Haha, vilken kul liknelse. Jag har läst Fröken Julie och giftas också.

Hanneles bokparadis said...

men dom är ju bra!