Friday, December 30, 2011

Frihet

Utläst 111230: Frihet av Jonathan Franzen

Franzen var ett av de stora namnen på årets bokmässa men jag hörde honom inte där. Det här är en bok som behandlar en stor del av amerikansk nutidshistoria. Skrivsättet påminner mig om Joyce Carol Oates och Lionel Shriver; det är mycket välformulerat och med träffande beskrivningar. Men här kommer min vanliga invändning, tam tada dam; 650 sidor är för mycket! Det går nästan inte att hålla mitt intresse uppe så länge. Boken är "väl bra men inget måste", skulle jag nog säga, till skillnad från alla amerikaner som höjer den till skyarna.

Makarna Patty och Walter har inte ett så bra förhållande som det kan verka utifrån. Hon var egentligen kär i hans kompis Richard, som hon vet är ett svin mot alla tjejer men har en sexuell dragningskraft hon inte kan motstå. Efter att ha åkt iväg med honom och blivit nobbad åker hon tillbaka och kastar sig i armarna på Walter. Det här känns dödsdömt från början men ändå harvar de på år efter år, får två barn och är synnerligen missnöjda med äktenskapet.

3 comments:

Hanneles bokparadis said...

så långa böcker måste ha något speciellt

Ylva said...

Hannele. Verkligen! Jag tyckte inte denna var tillräckligt speciell.

Safa Sadat said...

Hej Alla, jag heter Safa El Sadat, jag är gift i 20 år med min man och vi har två son, äldste en 16 och yngre är 11 år. Min man älskade mig mycket, men det kommer till en punkt när han deltar i affärer med en kvinna som är hennes medarbetare. Jag har aldrig föreställt mig det, men på något sätt förändrade hans inställning till mig och barn, mina sena arbeten fick mig att tänka på frågan, även vid mitt 20-års bröllopsdag i mars håller jag mig borta från sex när vi lovar att göra det på bröllopet årsdag, 15 dagar före bröllopsdagen erkände han det ja, han hade sex med sin kollega.
Han tog med henne i min säng när jag var ute och arbetade, det betyder att mina känslor var helt värdefulla mot honom. Mitt mentala tillstånd är fullt av plågor, jag tror att jag inte kan glömma och återhämta smärtan. Den här kvinnan var i full kontroll över henne och jag ville aldrig göra det med våld, hon vill vinna över mig när hon är skild, hon sa att hon var avundsjuk på vårt förhållande och hon kommer att förstöra mig genom att ta min man. Jag var tvungen att diskutera det med en vän som bad mig att hitta en bra stavningskastare, först och främst trodde jag aldrig på den här Cast-stavningen, men jag måste försöka tills jag kom över PROPHET NOSA UGO-e-post på internet om hur han har hjälpt så många människor att få sina ex-tillbaka och hjälpa till att åtgärda relationen och göra människor glada i deras förhållande och några andra historier om andlig sjukdom och mer.
Jag förklarade min situation för honom och han hjälpte mig att utföra några böner, några örter och rötter och ett litet offer som jag gjorde, och inom 7 dagar kom han tillbaka för att be om ursäkt och det var bara som ett mirakel för mig, är glad idag att han hjälpte mig och jag kan stolt säga att min man nu är med mig igen och han är nu kär i mig som aldrig tidigare.
Har du behov av hjälp i ditt förhållande som att få tillbaka din man, fru, pojkvän, flickvän, vinnande av lotterier, växtbaserad botemedel mot sjukdom, hiv, sjukdomar, astma, artrit, fybroid, stroke eller någon form av sjukdom, andligt problem , Jobbsökande, tittare som läser mitt inlägg som behöver hjälp när det gäller några livsutmaningar borde kontakta PROPHET NOSA UGO och du kommer att vara glad att du gjorde.

E-post: nosaugotemple@gmail.com
WhatsApp: +34631686040