Tuesday, August 09, 2011

Shoo len

Utläst 110808: Shoo len av Douglas Foley

Shoo len handlar om samma Stockholmsförort som tidigare boken Shoo bre, men det är inte en fortsättning utan om andra ungdomar. Det är sällsynt med böcker som handlar om högstadiet som fungerar även på gymnasiet. Tyvärr, tycker jag, som blivit tillräckligt gammal för att kunna läsa om olika åldrar, men tonåringar vill helst läsa om personer i samma ålder eller äldre. På gymnasiet där jag jobbar får vi tänka efter hela tiden när vi köper böcker så att de inte ser för barnsliga ut. Det var en utvikning, men jag vill verkligen uppmärksamma den här boken och ge den ett gott betyg för att den fungerar för flera åldrar. Fast jag tycker att den är väldigt otäck och skulle inte rekommendera den för yngre än tonåringar.

Gabi struntar i skolan och tänker mer på att tjäna snabba pengar. Han tycker att vännerna sviker när de inte vill hänga med på hans mer och mer kriminella planer. Karim ställer upp trots att han inte vill och rånar en kvinna som Gabi sedan sparkar i ansiktet. Man får veta redan från början att Karim kommer att råka döda sin flickvän, men det gör det bara mer spännande att se vad som ska hända.

2 comments:

Vicky said...

Jag och Fru E försöker dra ihop en bloggträff i Växjö senare i augusti. Vore jättekul om även du har möjlighet att komma! Kolla in hennes eller min blogg för mer detaljer.

Ylva said...

Vicky. Ja! Jag vill vara med!