Saturday, August 13, 2011

Sanningen om Alice

Utläst 110812: Sanningen om Alice av Rebecca James

Jag har svårt att skriva om den här boken för jag är kluven till den. Den har fått jättebra recensioner och författaren jämförs med Rowling och Stephenie Meyer (och nu är ju inte Harry Potter eller Twilight alldeles min sorts böcker). Jag störs över det torftiga språket och att vissa kapitel är skrivna i du-form, helt omotiverat. Dialogen är fånig, handlingen för otrolig och överdriven och jag blir arg när huvudpersonen Katherine låter kompisen Alice göra vad som helst, men till slut tar vänskapen äntligen slut och då blir det otäckt för att Alice visar sig vara helt psykopatisk. Boken är spännande och lättläst, men inte trovärdig. Jag kan rekommendera den till gymnasieeleverna som vill ha böcker där det händer mycket.

Katherines lillasyster Rachel har blivit mördad och Katherine har bytt namn och startat ett nytt liv för att slippa alla smärtsamma minnen. Hon flyttar till en faster i Sydney och börjar skolan där. Snabbt blir hon vän med Alice, som är charmig och rolig att vara med men visar sig ha mörka sidor. Det finns ett skäl till att hon vill umgås med Katherine och det är en otäck anledning.

4 comments:

Hanneles bokparadis said...

låter inte som "min" bok...

Ylva said...

Hannele. Då är det nog inte det.

Amelie said...

Svar: Oj ja, nog tyckte vi olika alltid!
Men även om det är roligt att hitta någon som tycker lika om en bok så är det även lite kul att hitta någon som tycker raka motsatsen :)
Om Pojkarna: Verkar det som en bok för dig borde du definitivt prova den, du gillar den säkert! :)

Ylva said...

Amelie. Ja, det är ju så med recensioner att man får hitta någon som har samma smak.