Wednesday, February 24, 2016

Lola och pojken i huser bredvid

Utläst 160221: Lola och pojken i huset bredvid av Stephanie Perkins

Jag tyckte mycket om Perkins debutroman Anna och den franska kyssen och denna är lika bra. Det är kul att Anna har en liten roll även i denna bok. Om man tycker om romantiska ungdomsböcker så är dessa perfekta, det är många intressanta människor och relationer inblandade. Man förstår tidigt hur det måste gå men det gör inget för man vill veta HUR de ska komma dit och om det inte hade slutat lyckligt hade jag blivit tokig! Jag hoppas att detta inte förstör för någon som vill läsa boken.

Lola Nolan är en excentrisk tjej som älskar att klä sig i glittriga kläder kombinerat med färgglada peruker och galna accessoarer. Det passar in i San Fransisco där hon bor och där det inte är konstigt att hon har två pappor. Livet är faktiskt perfekt nu när hon blivit ihop med rockmusikern Max, förutom att han är fem år äldre och inte direkt uppskattad av papporna. Lola gör allt för att de ska acceptera förhållandet. Men så händer något som rubbar hennes värld; familjen Bell, som flyttade för två år sedan, kommer tillbaka till huset bredvid och hon vill verkligen inte träffa Cricket som sårat henne djupt.

Lola och pojken i huset bredvid
http://www.adlibris.com/se/bok/lola-och-pojken-i-huset-bredvid-9789176455661

2 comments:

annamariaa said...

Jag fullkomligt älskar stephanie perkins böcker. jag har fortförande inte läst Isla ännu, men det ska jag göra snart. Kram <33

Ylva said...

Jag hoppas att det snart kommer flera på svenska! Så himla bra!