Monday, January 06, 2014

Stål

Utläst 140106: Stål av Silvia Avallone

Den här boken har varit mycket omtalad men jag faller mest för det snygga turkosa omslaget och det faktum att den är italiensk och jag vill läsa något ickeanglosaxiskt eller -svenskt emellanåt. Visst är den bra men inte fantastisk som folk, till exempel min mamma, tycker. Jag vet inte riktigt vad det är som stör mig, förutom att personerna är svåra att tycka om. Huvudpersonerna är trettonåriga Anna och Francesca som är jättesnygga och medvetna om det. De verkar helt odrägliga.

Anna och Francesca är tretton år och bästa vänner. De bor i den  italienska lilla kuststaden Piombino i ett slitet bostadsområde. De vet att killarna tittar på dem och de älskar det. För de vuxna kretsar livet kring stålverket, det smutsiga och farliga men nästan det enda jobb som finns. Anna och Francesca vill bort. Anna ska läsa vidare och bli något stort och Francesca vill bli modell. Men inget kan förstöra deras vänskap. Det är vad de tror.

Stål
http://www.adlibris.com/se/bok/stal-9789127135017

6 comments:

klok som en bok said...

Orkade aldrig läsa ut denna, tyckte den var tråkig. Men omslaget är snyggt:)

Ylva said...

Klok. Jag tror att det är många som lurat sig på omslaget.

Anonymous said...

Den har jag inte läst än, fast jag är mer för deckare.
Mia

Ylva said...

Mia. Det är inget måste.

bloggbohemen said...

Jag tillhörde den hyllande skaran och jag tänker faktiskt fortfarande på de två flickorna ibland. Omslaget är galet snyggt!

Ylva said...

Bloggbohemen. Jag brukar gilla uppväxtskildringar och kan inte säga riktigt vad det är som inte funkar för mig med denna.