Tuesday, July 02, 2013

Oväntat besök på Star Street

Utläst 130702: Oväntat besök på Star Street av Marian Keyes

Förut har jag tyckt mycket om Keyes böcker men på senare år har jag tyckt att hon blivit lite tråkig. Nu fick jag en av hennes böcker i present så jag får ge henne en ny chans. Den är lättläst och helt okej, men inte som hennes tidiga böcker. (Och så tycker ju jag att 600 sidor är för tjockt.) Jag tycker att ramberättelsen är lite onödig, det hade faktiskt räckt att berätta om människorna i huset på Star Street, för det uppstår många oväntade situationer.

Högst upp i huset på Star Street 66 i Dublin bor Katie som jobbar på ett skivbolag. I lägenheten under hennes bor ett par polacker och en tjej som kör taxi och är otrevlig mot alla. Första våningen bebos av Fionn, en vansinnigt snygg trädgårdsmästare som fått en egen TV-show. På bottenvåningen bor Matt och Maeve som är kära men olyckliga och försöker trösta sig med att äta mängder av choklad. Husets invånare kommer att ha oväntat mycket att göra med varandra.

Oväntat besök på Star Street
http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9113026429

3 comments:

Anonymous said...

600+ sidor för sådana här böcker är ofta för långa för mig med. Det känns ytterst sällan som att författaren verkligen behövt allt det utrymmet för att berätta sin berättelse.

Monika said...

Den här råkade jag få med mig på bokrean, kunde inte låta bli :)

Ylva said...

Bokfrossa. Eller hur! jag har dessutom läst den inbunden, jättetung!

Monika. Helt okej sommarläsning, tycker jag. Hoppas du tycker samma.