Wednesday, March 21, 2012

Tretton skäl varför

Utslät 120320: Tretton skäl varför av Jay Asher

Wow! Vilken fruktansvärt gripande bok! Med tanke på att det är en debut är det helt fantastiskt bra och jag hoppas på fler böcker från Asher. Som tur var är jag ensam hemma så jag kunde ligga och läsa tills den tog slut vid midnatt. Även fast man vet vad som ska hända sitter man som klistrad för att få veta hur det gick till. Det är så synd om huvudpersonen Clay och framför allt om Hannah som historien kretsar kring. Jag vill inte att ungdomar ska kunna vara så jävliga, men vet att de kan det och allt känns obehagligt realistiskt.

Hannah Baker har tagit livet av sig, men innan hon gjorde det spelade hon in kassettband där hon förklarar vad som ledde till det oåterkalleliga beslutet. Det finns sju band och tretton personer som kommer att få höra vad de gjort. Clay förstår inte varför han är med på banden, han tyckte ju om Hannah och har aldrig gjort henne något ont, så vitt han vet. Ändå är han med på ett band och måste skicka dem vidare till nästa på listan.

3 comments:

Nilmas Bokhylla said...

Den kanske man skulle hålla utkik efter då, aldrig hört om..

SV: Ah, ja böckerna om Saltöborna har jag inte läst men är nyfiken på så ska nog hugga tag i den första inom kort och i alla fall skapa mig en uppfattning.

Ylva said...

Nilma. Den är inte så känd i Sverige.

Znogge said...

Den låter väldigt spännande så jag tror det blir en koll på mitt bibliotek! Tack för tipset.