Monday, October 28, 2024

Kärlekens idioter

 Utläst 241028: Kärlekens idioter av Emma Hamberg

Hamberg är en känd författare inom feelgood och det här är hennes elfte roman för vuxna. Jag tycker om henne men ibland blir det överdrivet mycket av allt. Det lustiga är att det är då som hon fått inspiration från verkligheten. Jag hörde henne på ett författarbesök i Markaryd för ett år sedan: 

yfronten -

Den här romanen är rolig och uppiggande med ett gäng lustiga huvudpersoner och även fast jag fattar hur det ska gå läser jag ivrigt vidare för att se hur problemet ska lösas. 

Simona gillar att ha kontroll så varje kväll skriver hon listor, både på vad hon vill minnas och vad hon vill glömma. Hennes son Albin ska snart ta studenten och nu funderar hon på om de ska bjuda in hans pappa eller inte. Pappan har flyttat till Bollnäs och skaffat en ny familj. Simona har ärvt ett sågverk efter sin pappa och där känner hon sig trygg. 

JP (efter Jean-Paul Sartre) är tillverkad bland 1600-talsböcker och har vuxit upp på ett antikvariat med sin pappa. Men efter pappans död har nästan alla böcker skänkts bort. 

Gertrud är en pensionerad bibliotekarie av det gamla slaget som vill ha litteratur och tystnad, inte vara någon sorts eventmänniska på en mötesplats. Hon lever ett stilla liv och umgås bara med sitt kastanjeträd Alice B Toklas. 


Kärlekens idioter - Emma Hamberg - Bok (9789177953647) | Bokus

No comments: