Wednesday, July 22, 2020

Sommar på strandpromenaden

Utläst 200721: Sommar på strandpromenaden av Jenny Colgan

Det här är förvirrande för boken har tidigare givits ut under namnet Sommar i det lilla bageriet på strandpromenaden, men hur som helst är det den andra delen i serien om det lilla bageriet. Det är mysig läsning och måste vara ännu trevligare för dem som gillar att baka. Jag tycker ju mest om att äta... men det går bra att läsa om allt gott hon bakar i boken. Det går att läsa böckerna fristående. Jag läste just att Jenny Colgan är född 1972 i Skottland och bor i ett slott!
https://www.plusbok.se/blog/laes-i-raett-ordning-jenny-colgan-156/

Polly bor i en fyr på den lilla ön Mount Polbearne i Cornwall. Dit kommer man bara när tidvattnet är lågt och annars står bron under vatten. Denna makalösa plats finns på riktigt!
https://www.google.se/search?q=mount+polbearne&sxsrf=ALeKk00z038h1Ce55W7iSGHFOD5Gj6LGpg:1595450170778&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwiC_L2F2-HqAhXnk4sKHRRuD10Q_AUoAnoECAwQBA&biw=1366&bih=625

Allt borde vara bra; Polly får göra det hon helst vill; baka och stå i det Lilla bageriet på strandpromenaden, hon har sin älskade Huckle hos sig och sin tama lunnefågel Neil. Men det blir problem med hennes nya vän som nyss blivit änka och flyttat till byn. Polly har en hemlighet för henne som hon har tänkt att avslöja, men tiden går och det blir svårare och svårare. Dessutom måste Huckle åka iväg och de vet inte när han kan komma tillbaka.

Sommar i det lilla bageriet på strandpromenaden
https://www.adlibris.com/se/bok/sommar-i-det-lilla-bageriet-pa-strandpromenaden-9789176910771

3 comments:

Hanneles bokparadis said...

perfekt sommarläsning

Ylva said...

Det är det! Jag skulle vilja åka dit.

Hanneles bokparadis said...

hon skriver så lockande om miljöer