Friday, December 07, 2018

Innanför murarna

Utläst 181206: Innanför murarna av Maria Ernestam


Jag har läst Ernestams första fem böcker, men av någon anledning inte de tre senaste. Det måste jag ju göra för hon är en av mina favoritförfattare! Detta är en snabbläst sak på 263 sidor, men emellanåt väldigt otäck! Jag läste en intervju med författaren som säger att det är svårt att genrebestämma hennes böcker för att de är en blandning av realism och magiska händelser och lite mystiska utan att vara deckare. Hon har själv varit gäst på ett franskt kloster och inspirerats till bokens händelser.


Sofi kommer till det franska klostret som hon fått ett stipendium till för att forska om Marguerite Duras. Hon flyr från sitt kraschade äktenskap och hoppas få ro att tänka och skriva. Men klostret har ett mörkt förflutet som jagar henne. Under andra världskriget dödades unga soldater där och det händer mystiska saker runt klostret som verkar ha ett samband med kriget. Sofi vet inte om hon håller på att bli galen eller om de oförklarliga sakerna är på riktigt. När hon väljer att stanna kvar på klostret över helgen, när alla andra lämnar det, får hon ångra det...


Innanför murarna
https://www.adlibris.com/se/bok/innanfor-murarna-9789137153070


Tack till Bokförlaget Forum för recensionsexemplaret!

3 comments:

Hanneles bokparadis said...

blir nyfiken på denna

Lotta Lundh said...

Läs gärna min debut Kvinnornas Hus också! Den kom ut i oktober på Tallbergs Förlag, och är en deckare om mäns våld mot kvinnor.
lottalundh@hotmail.com

Ylva said...

Hej Lotta! Nej, tack, jag läser oftast inte deckare.