Tuesday, March 24, 2015

Sommarens rikedom

Utläst 150323: Sommarens rikedom av Barbara Kingsolver

Kingsolver är en oerhört skicklig författare som får mig att tycka att det är intressant med insekter, bondgårdssysslor och allt möjligt som jag inte alls brukar bry mig om. Det här är en roman som är sammansatt av berättelser om människor i Appalacherna och handlar mycket om kärlek och relationer och hur till synes separata händelser hänger samman.

Deanna Wolfe lever ensam uppe i bergen där hon arbetar med att hålla uppsikt över ett naturreservat. Hon blir först störd när det dyker upp en ung jägare i området, men kan inte låta bli att dras till honom.

Några kilometer därifrån ligger det en by där Lusa Landowski, som kommer från storstaden, plötsligt blir ensam när hennes man dör i en olycka. Det är inte lätt att ensam ta hand om en hel gård, som inte varit särskilt lönsam till att börja med, och Lusa försöker hitta på något annat att göra än att odla tobak som alla andra.

På en gård i närheten bor den gamle bonden Garnett Walker som gärna provar nya metoder i odlandet och hamnar i bråk med sin granne som vill hålla sina äppelodlingar fria från bekämpningsmedel.

Sommarens rikedom (pocket)
http://www.bokus.com/bok/9789171339898/sommarens-rikedom/


No comments: