Saturday, November 03, 2012

Kurt Cobain finns inte mer

Utläst 121103: Kurt Cobain finns inte mer av Hanna Jedvik

Det här tycker jag är en fantastiskt bra ungdomsbok av en författare som jag inte läst något av tidigare. Boken börjar 1992 med första dagen på gymnasiet för Lovis och Alex som ska bli hennes vän. Jag började gymnasiet 1990 och översköljs av minnen. Tänk hur det var när det inte fanns internet och mobiler, bara en sådan sak ger mig nostalgikickar. Det är fint att boken utspelas i Karlstad, som är en av de städer jag kunde tänka mig att flytta till en gång i tiden. Jag blir ledsen för Lovis skull för hennes liv skulle kunna vara så bra, men samtidigt har hon en ovanlig vänskap med Alex och jag förstår att hon inte vill/kan släppa honom trots att han är krävande med sina humörsvängningar.

Lovis och Alex möts första dagen på gymnasiet och hittar varandra direkt. Alla tror att de är ett par, men även om Lovis skulle vilja släpper Alex aldrig in henne riktigt i sitt innersta. Hon blir tillsammans med Jesper som är jättefin och de bestämmer att Alex inte ska få komma emellan dem. Jesper accepterar deras vänskap, trots att hon ägnar mer tid åt Alex än åt honom.

2 comments:

Fru E said...

Jag är verkligen sugen på att läsa denna, men den finns fortfarande i min att läsa-hög. Just nu är det många andra före. ;-)

Ylva said...

Fru E. Ja, det är ett problem men förr eller senare hoppas jag att det blir av att du läser den. Det är så mycket som är bra med den som jag inte ville avslöja.