Thursday, April 29, 2010

I det här trädet

Utläst 100428: I det här trädet av Katarina Kieri och Per Nilsson

Det är en kul idé av två av landets kända ungdomsförfattare att skriva en bok tillsammans och de skriver vartannat kapitel, men det är inte som man tror Katarina som skriver om Siri och Per om Jakob utan tvärtom. Deras stilar passar ihop med varandra och man tänker inte på att det är två författare. Det blir inte den kärleksroman jag förväntar mig utan något helt annat, men på ett positivt sätt blir jag överraskad.

Han har lagt märke till henne och hon har lagt märke till honom då de befunnit sig på samma plats, men egentligen har deras liv ingenting med varandras att göra. Eller har de? Jakob är en kille som tänker mycket och ofta går ensam, men han har Ida att prata med. Sin bror John har han däremot inte mycket att säga till. Siri är också en tänkare som nästan inte pratar med någon annan än Fatima. Tills den där hemska dagen när hon sårar henne och säger en massa dumma saker som hon inte alls menar.

2 comments:

Elin said...

Tyckte det var ett riktigt lyckat samarbete. Två jätte bra ungdomsförfattare skrev en jätte bra ungdomsbok. Mycket känslor, önskar ändå att lite mer hade hänt. Ibland kändes boken lite händelselös. Den handlar egentligen inte om så mycket. Men den är ändå fin!

Boktokig Eva Boström said...

Passar det med bokchatt om Ett annat liv nästa söndag (9 maj) kl 18.30?