Thursday, February 07, 2013

Wallflower

Utläst 130207: Wallflower av Stepen Chbosky

Det här var en besvikelse! Den är inte dålig, men den är absolut inte vad jag hade förväntat mig. Jag tycker inte om greppet att den är skriven i brevform och så förstår jag aldrig ens vem breven är avsedda för. Huvudpersonen verkar autistisk eller liknande men det får jag heller aldrig riktigt veta. Han är sexton men beter sig som en mycket yngre unge och resonerar lillgammalt. Charlie påminner mig om huvudpersonen i Den besynnerliga händelsen med hunden om natten av Mark Haddon, men det var uttalat att den killen hade asperger så det accepterade jag. För ovanlighetens skull tror jag att jag skulle tycka bättre om filmen.

Kompisen Patrick säger "Han är en wallflower. Han står och tittar på" om Charlie. Det är det som är grejen med Charlie på gott och ont. Han går första året på high school och börjar gå från att iaktta till att delta. Men han förstår inte varför människor reagerar på det sätt de gör när han säger eller gör olika saker. Charlie är inte som andra, men han får ändå goda vänner. Särskilt syskonen Patrick och Sam (som egentligen heter Samantha) som han umgås mycket med. Han försöker att inte bli kär i Sam, som säger att det inte är någon idé eftersom hon är äldre än honom.

Wallflower
http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9186634399

2 comments:

Carro said...

Oj, vad tråkigt att det blev en besvikelse! Den ligger fortfarande och väntar på mig här hemma. Och konstigt att du nämnde den besynnerliga händelsen med hunden om natten för jag plockade med mig den hem häromdagen utan att någonsin ha hört talas om den förut :P

Ylva said...

Carro. Då får du mycket "psykböcker" på en gång! Hoppas du gillar den bättre än vad jag gjorde.