Tuesday, April 20, 2010

Myggor och tigrar

Utläst 100419: Myggor och tigrar av Maja Lundgren

Nu kommer jag inte ens ihåg varför jag ville läsa boken, men det var nog för att jag läste en recension nyligen. Maja blev Augustnominerad för Pompeji men vann inte. Hon har levt i de spanska kvarteren i Neapel och upplevt maffian camorran på nära håll. Detta jämför hon med svenskt kulturliv och framför allt Aftonbladets kulturredaktion.

Det blir mycket smutskastning och jag tycker inte att det håller för en roman på femhundra sidor, men Neapeldelarna är intressanta. Naturligtvis är det helt åt skogen att några få maktgalna män sitter i toppen, men det berättigar inte en hel bok med privata anklagelser och uttalanden om otrohet och annat känsligt.

2 comments:

klok som en bok said...

Jag började läsa den förra året tror jag det var. Gillade också Neapeldelarna men i övrigt var den så tråkig att jag inte orkade läsa ut den. Tror den är mest intressant om man är en del av Stockholms kulturelit...

Ylva said...

Ja, jag kände också så att eftersom jag inte ens vet vilka dessa människor är så orkar jag inte bry mig om dem. De är inte intressanta som romanpersoner.