Saturday, January 23, 2010

En förtjusande man

Utläst 100123: En förtjusande man av Marian Keyes

Jag har tyckt om alla Keyes böcker förutom När Lucy Sullivan skulle gifta sig som jag tyckte var tråkig och så nu denna som inte alls är så bra som jag förväntat mig. Det kan möjligen ha med sidantal att göra; det är inte många som klarar att hålla intresset uppe och få ihop en bra bok på över 700 sidor. En grej som retade mig till vansinne de hundra första sidorna i denna är dessutom att det är ett riktigt konstigt och avhugget språk. Senare förstod jag att det är samma stil varje kapitel som handlar om Lola. Ett exempel:

"Sovdags. Rädd att jag inte skulle somna, så tog två "naturligt lugnande" tabletter och släckte ljuset."

Lola, Grace, Marnie och Alicia har alla en koppling till politikern Paddy De Courcy. Lola som är hans flickvän blir chockad när hon får veta att han ska gifta sig med en annan kvinna; Alicia. Marnie har tidigare haft ett förhållande med honom och Grace är hennes tvillingsyster. Det är något som inte stämmer med Paddy och nu är de många som vill sätta dit honom.

2 comments:

Boktokig Eva Boström said...

Du har rätt, läslusten brukar gå lite upp och ner. Men det har varit så trevligt att ha haft sådant intensivt lässug att det känns tråkigt när det mattats av.

Boktokig Eva Boström said...

Det är konstigt det där med läslistor! Jag förstår inte varför det blir så!!!