Wednesday, March 09, 2022

Mer än en kvinna

 Utläst 220308: Mer än en kvinna av Caitlin Moran

Moran är en engelsk författare, krönikör och TV-kritiker. Hon är äldst av åtta syskon, skrev sin första roman som femtonåring och började arbeta som musikjournalist året efter. Hon är född 1975 (ett år yngre än mig) och är väldigt rolig, tycker jag. Nu blir jag dock besviken över att hon har börjat använda botox! Liksom en av mina vänner, som jag tycker är snygg och ser pigg ut och som är alternativ och klär sig på sitt eget vis, har satt fillers i ögonlocken och rynkorna vid läpparna för att hon inte vill se sur och trött ut, vill inte Moran se ledsen ut. Jag kan förstå det, men jag vill inte att det ska vara så. 


Jag får fortsätta att vara kroppsaktivist. Det är såklart skillnad på att vara en offentlig person som ofta syns på bild och att vara en kulturfigur i en småstad, men det behövs flera vanliga kroppar som motvikt till alla som är fixade. 


yfronten - (blogg.se)

Jag hörde Moran prata om sin bok Konsten att vara kvinna på Bokmässan 2013, jätteroligt! 


Så, hon är fortfarande rolig, men nu övertygar hon mig inte lika mycket i sin feminism och det viktiga i att tycka om sin kropp som den är. Hon sänder ut fel signaler till ungdomar och dem som är osäkra i sig själva. Jag läser den här boken mer för nöjes skull än för att få tips, men den kan vara till stöd för mammor, kvinnor i dåliga förhållanden och kvinnor med alkoholproblem, då hon tar upp alla möjliga aspekter av att vara kvinna. 


Mer än en kvinna - Caitlin Moran - Bok (9789100188672) | BokusNo comments: