Wednesday, March 18, 2020

En liten bok om lycka

Utläst 200317: En liten bok om lycka av Micael Dahlen

Micael Dahlen är en långhårig ekonomiprofessor som brukar vara med på TV och se härligt oprofessorisk ut. Han har skrivit flera böcker och även haft en föreställning på Dramaten som hette Om lycka. Det märks att det här är en fråga som intresserar honom personligen och här har han skrivit om resultatet av andras och egen forskning. Det är sorterat i tretton tips för att få oss att bli lyckligare. Han beskriver även om hur han lyckades få Finland, världens lyckligaste land, lite mindre lyckligt när han lyckoforskade... Dahlen är rolig och intressant och får även ganska trist forskning att vara underhållande och lätt att förstå.

Många av tipsen känner jag igen såklart och efter att ha haft depressioner vet jag en del om lycka och vad som funkar för att jag ska må bra. Han vet nog inte hur livsfarligt det är att ge en sådan som mig tipset att unna sig saker. Jag försöker att inte unna mig saker hela tiden, eftersom de saker jag vill ha ofta består av fett och socker och jag inte vill dö av fetthjärta. Ändå är det befriande att få höra från experthåll att det faktiskt kan vara bra att ta ut seger i förskott och att fira den minsta lilla händelse. Andra tips är att röra på sig, vilket man ju måste om man ska unna sig godis hela tiden, att vara snäll och tacksam och att vara sig själv.


https://www.adlibris.com/storkund/product/P44057673/en-liten-bok-om-lycka

4 comments:

Hanneles bokparadis said...

de småsakerna viktiga, visst är han underbar, köpte denna

fyrabarnsmor på Hisingen said...

(har aldrig haft mat varken som "straff" eller belöning; ingen kaka till gråtande barn)

Ylva said...

Hannele. Jag fick tipset av dig! Tack! Jag äter både för att trösta och unna mig... Nu är jag vän med författaren på Facebook, det är kul!

Hanneles bokparadis said...

trevlig vän!