Thursday, August 31, 2017

Saker ingen ser

Utläst 170831: Saker ingen ser av Anna Ahlund
Det här är den andra boken av Anna. Hon skriver ungdomsböcker med hbtq-tema och hade min bror som svensklärare på gymnasiet och har tackat honom i slutet av boken, kolla här! Lasse Svensson i tredje stycket.
 
Jag tyckte om boken men kunde ibland tänka att saker var lite för enkla mellan ungdomarna i boken, men så läste jag en intervju med Anna på hennes instagramsida och där säger hon att hon vill att ungdomar ska få läsa om sex mellan olika sorts personer utan att det är något problem att vara till exempel hen. Fint!

På Sibylla allmänestetiska läroverk i Uppsala går ett kompisgäng. Fride är tillsammans med Miriam och de kan inte låta bli att ta på varandra även om det är en massa andra människor runt omkring. Yodit är duktig på att måla och ganska ny i kompisgruppen. Ibland känner hon att hon står lite utanför och inte vet saker om de andra. Johannes läser Karin Boye och grubblar mycket över livet. Sebastian har bestämt att hans nyårslöfte ska vara att kyssa en ny person varje månad, men det ställer till det för honom. 


Saker ingen ser
https://www.adlibris.com/se/bok/saker-ingen-ser-9789129703061
 
2 comments:

Hanneles bokparadis said...

trevligt när lärare får erkänt

Ylva said...

Hannele. Visst är det fint! Jag har träffat Anna och hon är jätteglad och trevlig mot läsarna.