Wednesday, July 07, 2010

Hypnotisören

Utläst 100706: Hypnotisören av Lars Kepler

Den här boken hade jag inte tänkt läsa för jag tyckte den verkade alldeles för otäck. Och det är den ju! Men så hörde jag Kepler =författarparet Alexandra Coelho Ahndoril och Alexander Ahndoril berätta om boken och hur de skrivit den, när jag var på litterär kryssning anordnad av Tidningen Vi och då blev jag nyfiken. Jag brukar inte läsa deckare och mår dåligt av mordgåtor och att jag läste ut boken igår kan möjligen vara en orsak till att jag var vaken mellan två och fem inatt när jag sov ensam hemma, innan jag gav upp och tog en sömntablett. Boken är välskriven så jag kan rekommendera den till dem som gillar deckare, men inte till dem som är lättskrämda.

En man hittas mördad i ett omklädningsrum på en idrottpslats och sedan upphittas hans fru och dotter ihjälhuggna i hemmet. Sonen har överlevt och är svårt skadad och polisen får veta att det även finns en syster kvar i livet. För att försöka hitta henne och rädda henne undan den som vill utplåna hela familjen kontaktar kriminalkommisarie Joona Linna läkaren Erik Maria Bark och övertalar honom att hypnotisera pojken trots att han lovat att aldrig mer ägna sig åt hypnos.

1 comment:

Ida/Booklovin' said...

Svarar på din kommentar (eftersom det är svårare att upptäcka att jag svarat på blogg.se)

Kul att du hade gillat mitt paket! Har du läst "Den vita massajen"? Det är nog en av mina favoritböcker all times, så om du inte läst den borde du verkligen göra det!