Friday, January 01, 2021

Under Londons broar

 Utläst 210101: Under Londons broar av Jojo Moyes


Jag gillar allt av Moyes och det här är en nyöversatt roman som kom ut på engelska redan 2009. Det finns flera icke översatta verk av Moyes och jag hoppas att det svenska förlaget Printz fixar så att vi som läser på svenska får tillgång till alla hennes böcker. Moyes har själv vuxit upp som hästflicka i London och beskriver fint atmosfären i de stall som ännu finns kvar under broarna där. Hennes böcker har alltid en skön blandning av kärlek och människors problem och här önskar man all lycka till Sarah och Natasha vars vägar möts på ett oväntat sätt. 


Sarah är en fjortonårig tjej i London som bor med sin morfar Henri. Allt hon lever för är sin häst Boo, en vacker och speciell häst som han hoppas ska ta henne till den franska elitryttarstyrkan Le Cadre Noir där han själv var med i sin ungdom. Vägen dit är lång och svår, men Sarah och Boo kämpar på och övar efter morfars stränga anvisningar, trots att hon ibland undrar vad det är för mening med att bara stå på marken och göra samma övningar om och om igen när allt hon vill är att sitta upp och göra de komplicerade konster som hon vet att Boo kan. 


Natasha är advokat med inriktning på barn som har det svårt, ofta infekterade vårdnadstvister där det mesta handlar om ekonomi och inte barnens bästa. Privatlivet är rejält tilltrasslat då Mac, mannen hon håller på att skilja sig från, plötsligt dyker upp och kräver att få bo med henne i deras hus som de ska sälja. När Sarah dyker upp bestämmer sig Sarah och Mac för att försöka hjälpa henne då hennes älskade morfar hamnar på sjukhus. Det blir inte lätt för någon av dem. 


https://www.adlibris.com/se/bok/under-londons-broar-9789177712794

No comments: