Monday, March 18, 2019

Än klappar hjärtan

Utläst 190316: Än klappar hjärtan av Helena von Zweigbergk


Jag tycker om allt jag läst av systrarna Helena och Charlotta von Zweigbergk och Helena är särskilt duktig på att beskriva relationer och personer. Jag hörde henne och hennes man Bengt Ohlsson på en litteraturkryssning för två år sedan då de berättade om sina romaner och sättet de skriver på. Båda skriver mycket om relationer, men nu har de tyvärr skiljt sig.


På litteraturbåten med tidskriften Vi 2017.


Romanen handlar om de tre systrarna Lena, Astrid och Sandra och en tid i deras liv med olika kriser. Astrid är den stora systern som alltid varit duktig och som de mindre syskonen både sett upp till och hånat för hennes "perfekta" liv. Hon är gift med Henrik, en präktig och ganska tråkig man, och tillsammans har de döttrarna Josefin och Sara. Men när Astrid var ung träffade hon amerikanen Michael som hon har sonen Viktor med.


Sandra är gift med Per och de driver en dansstudio tillsammans. Tyvärr går den inte bra och de måste snart hitta ett sätt att dra in pengar på. Per har varit professionell dansare och har svårt att anpassa sig till ett annat liv. De har dottern Emilia som studerar teater i London.


Lena är ensamstående, så vitt de andra vet i alla fall, och lever ett drömliv som designer med affärer i olika länder. Plötsligt får hon ett livshotande cancerbesked.


När Viktor tar studenten kommer pappa Michael med sin nya amerikanska familj och hälsar på. Det gräver upp gamla känslor och vänder upp och ned på hela släkten och allt vad de trott på.


Än klappar hjärtan


https://www.adlibris.com/se/bok/an-klappar-hjartan-9789113055145

2 comments:

Hanneles bokparadis said...

relationsexperter kanske inte kan sitt eget...

Ylva said...

Hannele. Nej, det är inte säkert. Lite som att läkaren inte kan bota sig själv.