Tuesday, January 22, 2019

Ta det som en man

Utläst 190122: Ta det som en man av Hampus Nessvold


Jag hade inte hört talas om Nessvold innan jag var på en inspirationsdag med kommunens alla tonåringar på Ljungby arena i december. Han är sångare, skådespelare och programledare och jag är imponerad över att han hunnit med så mycket när han är 22 år.


Här är inte Hampus med, men det spelar ingen roll för han syntes ändå knappt på mina bilder... Han var en av tre föreläsare och pratade om dagens mansroll som är svår att leva upp till. Jag tyckte att det var en bra förmiddag, och hoppas att ungdomarna tog till sig vad han sa trots att det var för lång tid att sitta stilla.


Den här boken handlar om manlighet, att misslyckas med sex och våga prata om det, att ha bögskräck, att ha Smålands smalaste handleder, att undra om man kommer att bli en riktig man och annat som snurrar runt i unga mäns huvuden. Nessvold är modig och självutlämnande, särskilt när han berättar om när han varit en katastrof i sängen och när han var i desperat behov av att prata med någon, vem som helst, och satt i 47 minuter och berättade hur dåligt han mådde för Vendela i växeln på Länsförsäkringar. Han är rolig och rakt på sak. Det märks att han funderat mycket över de här frågorna och att han verkligen försöker att vara feminist och vill att världen ska vara mer jämlik och rättvis.


Ta det som en man
https://www.adlibris.com/se/bok/ta-det-som-en-man-9789178031702

2 comments:

Hanneles bokparadis said...

tror jag hört talas om boken

Ylva said...

Jag har läst den med en annan framsida. Bra för ungdomar!