Thursday, June 07, 2018

Livsform t ex snigel

Utläst 180606: Livsform t ex snigel av Catharina Ståhlgren


Den här boken är snyggt utformad med matt omslag och en blank snigel med sitt spår. Jag tycker att titeln är rolig, och det är också intressant med en utbränd lärare för mig som haft depressioner och är omgiven med lärare, så jag tackade ja till ett recensionsexemplar. På framsidan står det "En läkningssaga", vilket låter fint, men sedan blev jag lite skeptisk när det står "Om bönen och det obönhörliga" och när jag såg att förlaget Siljans måsar ger ut andliga böcker, för det är inte någon genre jag brukar läsa. Men jag tyckte om den, den svävar inte ut för mycket i det mystiska utan handlar om problem som kan drabba alla.


Mark och Elisabeth har olika saker att kämpa med. Hon är utbränd lärare och bryter ihop efter att hennes lillasyster dött. Hon har tappat livslusten helt och ser ingen mening i något längre. Huden är för tunn och hon orkar inte konfrontera världen utan vill helst bara ligga i sängen under sitt skyddande täcke. Mark som bygger dockteatrar kan inte leva på det utan jobbar på ett café där han lägger märke till Elisabeth och tror att de har något gemensamt. Han börjar följa efter henne,  men förstår att han måste gå sakta fram och försöka tämja henne som ett djur. Han vill hjälpa henne och samtidigt göra sig fri från en gammal skuldkänsla.


Livsform t ex snigel : om bönen och det obönhörliga
https://www.adlibris.com/se/bok/livsform-t-ex-snigel-om-bonen-och-det-obonhorliga-9789188097675


Tack, Förlagshuset Siljans måsar, för recensionsexemplaret!

3 comments:

Hanneles bokparadis said...

en speciel, mycket välskriven bok.

Ylva said...

Ja, jag tyckte mycket om språket.

williambli92982 said...

This web site is really a stroll-by way of for all the information you wanted about this and didn’t know who to ask. Glimpse right here, and you’ll positively discover it. online casino