Thursday, August 29, 2013

Adjö det ljuva livet

Utläst 130827: Adjö det ljuva livet av Camilla Henemark och Carina Nunstedt

Den här boken är mycket omtalad eftersom Camilla här ger sin egen version om sitt förhållande med Kungen. Jag kan förstå att hon vill försvara sig, men tycker synd om henne när hon utlämnar sig som hon gör. Vill hon verkligen att hennes mamma, och hela Sverige, ska veta allt detta om henne? Och vill till exempel Björn Borg och Tomas Brolin att hon ska berätta detta:

"Vi beställde upp champagne till rummet. Stämningen steg ytterligare en nivå.Naturligtvis slutade det med en trekantsorgie."
Sid. 237

Jag tycker också synd om Johan Renck som hade ett sju år långt förhållande med Camilla. Hon hade Lemmy i Motörhead som frikort, alltså en man hon skulle få ligga med även fast hon var ihop med Johan. Hon har träffat Lemmy och meddelar att han är bättre i sängen än Kungen...

Förutom ett uppräknande av alla hon legat med och olika kändisar hon känner beskriver hon också sin ADHD som är orsaken till många av hennes problem, hur det är både att leva som svinrik med en man som hon tänkt gifta sig med och köpa ett slott i Schweiz och att vara hemlös och fattig. Boken är intressant även om man inte är gillar Henemark eller gruppen Army of Lovers och jag som är fascinerad av kändisar måste erkänna att jag är nyfiken på de snaskiga delarna också.


Adjö det ljuva livet
http://www.adlibris.com/se/bok/adjo-det-ljuva-livet-9789175031774

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                 

2 comments:

Boktokig said...

Jag tycker det är svårt när biografier är alltför utelämnande i för intima detaljer när det gäller andra personer än författaren själv.

Ylva said...

Boktokig. Ja, jag undrar om hon frågat människor ifall det är okej att hon viker ut dem också.