Friday, February 01, 2013

90talet.se

Utläst 130201: 90talet.se - Eller vem fan komponerade modemljudet? av Fredrik Söder, Christian Albinsson och Niclas Wikström

Jag köpte den här för 19 kronor från Ginza i samband med en skivbeställning och det är väl ungefär vad jag tycker den är värd. Det är onekligen så att jag tycker det är kul med nostalgitrippar (helst till 80-talet eftersom jag är född -74 och växte upp då) men det här blir ibland lite för mycket. Det blir rent osmakligt med bilder på Robinson-Robban som kaskadkräks, Christer Pettersson som viker ut sig och SM i lavemang! Det här är bilder som jag inte såg på 90-talet och som jag gärna sluppit få i mitt huvud nu. Texterna är också ibland bortom gränsen för vad som är passande som till exempel att Kurt Cobain "dansar tryckare med ett av sina hagelgevär och omkommer".

På några ställen citeras Filip Hammar och Fredrik Wikingsson vars bok Två nötcreme och en moviebox är mycket bättre skriven, samt mer intressant. Dock finns det guldkorn även i denna lilla bok som till exempel om musik och TV. Jag som inte är varken sport- eller teknikintresserad minns inte alls fotbolls-VM -94 (förutom att det var ett väldigt ståhej) och olika datorer och mobiltelefoners intåg på marknaden. Internet minns jag såklart, och det är lite kul att se några 80-talisters syn. Min första mailadress var förresten: BV97095@bhs.utb.hb.se , helt omöjlig att komma ihåg.

90-talet.se - Eller Vem ...

http://www.ginza.se/product/albinsson-christian/90-talet-se-eller-vem-/607003/

Mitt exemplar, med en annan framsida, är från det lite tvivelaktiga Lördag Morgon Medieproduktion AB men nu har de visst hamnat på det riktiga förlaget Roos & Tegnér.

3 comments:

mimmimarie said...

Låter som ett riktigt bottennapp.

Ylva said...

Marie. Ja, det är ingen bok för dig.

Ylva said...

Hej,
Det finns en utmaning till dig på min blogg, om du har lust och ork :D