Thursday, October 27, 2011

En dag till skänks

Utläst 111027: En dag till skänks av Anna Gavalda

Det här var mig en söt liten överraskning! Jag har inte läst någon Gavalda förut och först när hennes böcker började dyka upp på vårt bibliotek förväxlade jag henne med Anna Maria Corazza Bildt... Gavalda är en av Frankrikes populäraste författare men jag tror att många med mig förväntar sig allvarligare litteratur med ledning av titlar och utsidor. Den här boken är bara 150 sidor och liten som en plånbok. Och väldigt rolig! Språket är uppfriskande och dialogen snabb. Jag fick tipset från en bloggare som inte tyckte boken var något speciellt men ändå lockade mig till den.

http://mestbaradeckare.blogspot.com/2011/10/en-dag-till-skanks.html

Tre syskon träffas för att gå på ett tråkigt bröllop. När inte det fjärde syskonet är med blir de så besvikna att de beslutar sig för att rymma från bröllopet och leta upp honom. Kvar lämnar de en förskräcklig fru, som knappt ens mannen står ut med, och så ger de sig av mot slottet där brodern är guide.

4 comments:

mimmimarie said...

Smaken är som baken. Liksom din tipsare tyckte jag inte alls om boken, faktiskt ett av årets bottennapp.
http://mimmimarie.blogspot.com/2011/06/anna-gavalda-en-dag-till-skanks.html

Ylva said...

Mimmi. Oj, där ser man. Jag var i behov av något lättsmält att varva en, i och för sig bra men tjock bok, på norska och den sorgliga Sarahs nyckel.

klok som en bok said...

Det som är kul med bokbloggar är att man kan bli tipsad om en bok som bloggaren inte själv gillade som man sedan själv tycker är bra:-)

Ylva said...

Klok. Ja, och en annan grej som jag tycker är så trevligt med bokbloggar är att man kan tycka olika utan att bli osams; bokbloggar är snällare än vanliga bloggar.