Friday, July 30, 2010

Elsas mode

Utläst 100729: Elsas mode av Sofi Fahrman

Jag köpte den här som en av tre pocketar för 99 kr för att läsa i sommar. Den är lätt, både att bära och att läsa, och det är inte menat negativt utan ibland vill jag ha något lättsmält och den här överraskar mig genom att dessutom vara rolig. Jag är inte så intresserad av mode och bratliv i vare sig Stockholm eller New York, men 21-åriga Elsas äventyr kan vara kul att läsa om ändå.

Det är typiskt svenskt med modebloggare som är kända enbart för det. Inget ont om unga tjejer (jag har själv varit en och jobbar med gymnasister) men jag tycker det är något snett med att tonåringar kan tjäna en massa pengar och få gratisgrejor bara genom att skriva om dagens outfit. Jag skulle gärna tjäna pengar på bloggandet, men är ju mer inne på kulturspåret än mode och dessutom äldre, mer utbildad och har mer livserfarenhet än modebloggarna oftast har. Ja, det är ytligt och hysteriskt med jakten på det perfekta plagget att visa upp sig i, men jag förstår Elsas jakt på bra bloggmaterial och fnissar åt när hon gör bort sig så hon är trots allt en ganska intressant huvudperson.

Elsa är 21 år och har just kommit hem till Borås efter några underbara månader i drömstaden New York. Hon vet inte vad hon ska ta sig till, men blir tipsad om att kontakta en caféägare i Stockholm. Samtidigt startar hon bloggen Elsas mode och sedan går allt fort. Efter att envist ha försökt snika sig in på modevisningar utan att lyckas får hon snart fina personliga inbjudningar. Elsas mode blir en snackis i Stockholm och Elsa själv njuter av att få göra det hon vill helst av allt.

2 comments:

klok som en bok said...

Funderade på att köpa denna en gång när den låg i en billig pocketkorg men det blev inget köp. Är den baserad på hennes verkliga erfarenheter eller är det "bara" en roman?

Ylva said...

Jag vet inte så mycket om Sofi men det är en roman och jag tror inte hon tagit så mycket från sitt eget liv.