Friday, May 07, 2010

Yatzy

Utläst 100507: Yatzy av Harald Rosenlöw Eeg

Det här är en jättebra ungdomsbok som tyvärr har en lite missvisande framsida med en tjej på fast den handlar om en kille. Det är inget stort problem för mig, som gärna läser om både tjejer och killar, men ack så tokigt det blir när vi ska försöka låna ut boken till läsovana killar på gymnasiet. Jag är nyfiken på filmen efter att ha läst. Jag gillar ju Norge och norska språket.

Daggi har hamnat i fosterhem efter att ha gjort något hemskt. Han förstår inte varför hans nya familj är så snäll och vägrar att bli kallad storebror av Gustaf, som beundrar honom och försöker vara nära honom även fast han behandlar honom hemskt. Mamman ger honom en dyr kamera och norskläraren låter honom få ledigt från lektioner för att göra en film om sista skolåret. Daggi är expert på att ställa till det för sig och vill inte låta Gloria komma nära, även fast han gillar henne. Det är många som vill honom väl, men han har svårt att anpassa sig efter allt som hänt.

3 comments:

MariaH said...

Den orkade jag faktiskt inte igenom, det var för mkt elände o fel tidpunkt. Däremot ,prackade jag på en kille den på jobbet och han blev helt lyrisk...

Ylva said...

Det kan jag förstå. Ibland orkar man bara glada böcker.

Boktokig Eva Boström said...

Glöm inte bort chatten ikväll om Ett annat liv! :)