Monday, February 22, 2010

Flickvännen

Utläst 100220: Flickvännen av Karolina Ramqvist

De flesta undrar väl hur till synes normala tjejer kan vilja vara ihop med brottslingar och varför de allra värsta får beundrarbrev till fängelset. Karolina skriver om en tjej som väljer att vara tillsammans med en riktig gangster och förklarar det med att det är för pengarnas skull, att hon vill ha det liv han kan ge henne. Jag tycker inte att den förklaringen håller hela vägen, men det är åtminstone ett skäl som jag inte tänkt på. Jag trodde det var viktigare med trygghet än rikedom. Boken är välskriven och verklighetstrogen, men jag saknar mera djup hos Karin och ännu mer beskrivningar av hennes tankar.

Karin blir ofta lämnad ensam hemma i huset som hon fått i allahjärtansdagpresent av sin kille John, medan han försvinner på obestämd tid och inte talar om vart. Hon vet så pass mycket att det inte är någon idé att fråga honom och att det är bättre ju mindre hon vet. Tiden fördriver hon med att träffa de andra gangstertjejerna som hon inte skulle ha umgåtts med om de inte hade sina brottslingar till pojkvänner gemensamt.

3 comments:

Liz1e said...

Jag tyckte "Flickvännen" var en av de i särklass sämsta och mest ytliga böcker jag någonsin läst och kan inte förstå all uppmärksamhet som Ramqvist fått för den. En riktig besvikelse!

Boktokig Eva Boström said...

Har du länge gjort så att du kollar sidor för att veta när du läst exakt halva boken?

Ylva said...

Liz1e. Oj, det var värst. Min mamma håller med dig.

Boktokig. Ja, i några år, tror jag. Konstigt egentligen.