Thursday, August 09, 2007

Mannen i mina drömmar

Utläst 070808: Mannen i mina drömmar av Curtis Sittenfeld

Vad trevligt! Det blev precis som med Utslag av oro i förra inlägget; jag tycker bättre om den här andra boken än om den första, som jag tyckte var väldigt bra! Hoppas att det är en ihållande trend så jag kan fortsätta att låta mig uppslukas av författares bok nummer två.

Hannah har en problematisk uppväxt med en pappa som blir irriterad för minsta lilla och man får träffa henne först när hon är 14 år och bor hos en moster en tid för att situtaionen hemma är helt ohållbar. I slutet av boken har hon hunnit bli 28 och verkar ha kommit fram till vem hon är och varför hon blivit som hon blivit. Mycket kretsar kring killar i Hannahs liv, först hur man ska skaffa sig en och sedan hur man ska veta att han är rätt.

Hannah är en besvärlig tjej som envisas med att säga vad hon tycker och kommer för sent på att hon inte borde ha sagt till sin syster som ska gifta sig att hon inte sett hennes blivande make som så särskilt speciell. Sådant gör henne väldigt mänsklig och man kan le igenkännande. Hon har en rolig men krävande kusin som släpar med henne på allt möjligt och kan säga saker som: "Varför inte förmoda från och med nu, tills du har fått bevis på motsatsen, att alla män du möter tycker att du är oemotståndlig?" Härligt!

No comments: